Huseyin Guruler – Hayal ile Gercek Arasinda

Zannettiklerimiz ile gerceklerin farklilik gostermesinden hayatta cok farkli sekillerde karsilasiriz. Bazen bundan hoslanmaz isek de bazen de bile bile aldanmayi tercih ederiz, sihirbaz gosterisi veya bir fotoshop ile degistirilmis fotografa bakmakta oldugu gibi.

 

Ruyada gorulen gercek hayata gore bir temeli yok gibi gozukse bile ne kadar hakikati iceriyor. Hayal ile gercek arasinda uzlasma noktasi sanki ruyalarimiz. Her gercek dusuncenin ilk duragi hayalden geciyor, bazen ruyalarimiz ile kesisiyor, gerceklesmesine yonelik bazi onemli rastlantilar yasaniyor ve sonunda gerceklesiyor. Hayal ile gercek arasinda bir yol cizdim, sizler belki daha guzel ve dogru yollar kesfedersiniz. Bir hakikata dayanan her hayal gerceklesir, sanmayin siz o konuda yalniz kalacaksiniz. Suna bir el atar misiniz diyecek iradelere ihtiyac var, gerisi “niye olmasin, lafi mi olur diyecek” desteklere kalir ki, o da var aslinda…

 

Hayal beyaz ise gercek renkli oluyor, beyaz kagit uzerinde siyah yazi gibi… Beyaz renksiz midir, yoksa tum renklerin toplami midir? Gunes isigi beyaz olduguna gore beyaz, tum renkleri barindiran bir renktir. Gunes isigi muhatabina gore renk aliyor tarla ortasindaki bir gelincik cicegi gibi. O koca tarlada adresini verecek kadar belirleyici… Beyazi burada kisinin hayali veya hepimizin toplu hayalimiz yapalim.

 

 

Dusunsenize ucmak son yuzyil icinde gerceklesmis, hava yuk kaldiramaz zannimizca. Ayaklarimiz yere saglam basmali dusuncesi bize su gibi bicimsiz yapinin daha fazla agirligi tasiyabilecegini unutturmus yuzyillarca. Belki bunlar gibi ne kadar yanibasimizda farkinda olamadigimiz ama ihtiyac duydugumuz fikirler var belki de.

 

Neden gecmiste buyuk devletler kuran devletler yine soz sahibi ve halki daha egitimli ve ozguvenli? Neden tarih dersine hayat bilgisinden fazla onem veriliyor? Bir de en buyuk somuru, bir milleti hayal ve umitsiz birakmak ve tarihini carpitmak degil midir? O hayal ve umit hemen gelmiyor yuzyillar surebiliyor, Afrikada oldugu gibi, “arap bahari”nda da sorgulandigi gibi… Bizde de bazen egitim sistemimizin tekduze ve hayal yikici oldugunu sorguladigimiz gibi…

 

Tarla ortasindaki gelinciklerin her tarlada olmasi dilgiyle…

 

Huseyin Guruler 15 Haziran 2011

 

Post Author: HuseyinGuruler

1 thought on “Huseyin Guruler – Hayal ile Gercek Arasinda

    Hamdi

    (June 18, 2011 - 2:42 pm)

    Allah ümidimizi yütürmesn

Leave a Reply