2 Alman casus gözaltına alındı

Hıristiyan Batı dünyasının terör örgütü PKK’ya desteği bir kez daha yakayı ele verdi. Martin Dolzer ve Martin Glasenapp adlarında 2 Alman Van’da PKK lehine faaliyette bulunmak ve terör örgütünün propagandası yapmaktan gözaltına alındı. Van Terörle Şube’de sorgulanan ikili hakkında soruşturma başlatıldı

 

Van’da 2 Alman “PKK propagandası” yapmaktan gözaltına alındı. Daha önce de “Almanya’da PKK propagandası yapmakla” gündeme gelen Alman Martin Dolzer ile Frankfurt Medico International isimli sözde yardım kuruluşunun Ortadoğu Koordinatörü olduğu öğrenilen Martin Glasenapp’un “insan hakları” adı altında PKK propagandası yaptıkları belirtiliyor. 

TEHDİTLER SAVURDULAR

İki Alman Dolzer ile Glasenapp Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgularının ardından serbest bırakıldı. İkili hakkında soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

Almanlar serbest bırakılmalarının ardından avukatları aracılığı ile PKK yanlısı açıklamalarını sürdürerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kürdistan bölgesinde katliam yaptığını, bu katliamların takipçisi olacaklarını” ileri sürdüler. Bu iki Alman, tehditler de savurarak, bu düşünceleri ve faaliyetlerinden ötürü gözaltına alınmalarını dünya kamuoyunda teşhir edeceklerini söylediler. Dolzer ile Glasenapp haklarında soruşturma başlatılacak olması ve gözaltına alınmalarıyla ilgili gelişmeleri Alman Konsolosluğu’na iletecekleri tehdidinde de bulundular.

AVUKATLIKLARINI ÖCALAN’IN AVUKATI ÜSTLENDİ

Doğu Anadolu’da PKK lehine faaliyette bulunmak ve PKK propagandası yapmaktan gözaltına alınarak, sorgulanan ve haklarında soruşturma başlatılacak olan Almanlar Dolzer ile Glasenapp’un avukatlığını üstlenen isim de dikkat çekti. Alman ikilinin avukatlığını teröristbaşı Öcalan’ın avukatı Burhan Buğday üstlendi. Avukat Burhan Buğday, müvekkilleri hakkında başlatılan soruşturma ve olası adli süreci sonuna kadar takip edeceğini açıkladı.

Yeni Akit

 

Post Author: SerGe

Leave a Reply