PKK Dedesini de Öldürmüş

Önceki gün PKK’nın bombalı saldırısında hayatını kaybeden Nurcan Olgaç’ın dedesi Mehmet Olgaç’ın da, 1987’de PKK tarafından döşenen mayınla can verdiği ortaya çıktı

 

Siirt’te PKK’lıların kızları hedef aldığı saldırıda hayatını kaybeden Nurcan Olgaç ve ağır yaralanan Gülcan Olgaç’ın dedeleri Mehmet Olgaç’ın da PKK kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Terörün bölge halkına verdiği zararın tarihçesi gibi yaşanan olayda Olgaç kardeşlerin dedesi Mehmet Olgaç, 24 yıl önce 1987’de PKK’nın döşediği mayınların patlaması sonucu paramparça olmuştu.

Üçü de BDP’li yakını çıktı

Saldırıda ölen kızlardan 3’ü de BDP’lilerin yakını çıktı. Hayatını kaybeden kızlardan Kevser Çekin’in BDP’li meclis üyesi Abdüllatif Çekin’in yeğeni, Gülcan Olgaç ile Nurcan Olgaç’ın anne tarafından Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın yeğeni olduğu öğrenildi. PKK’nın birini öldürdüğü birini ağır yaraladığı Olgaç kardeşlerin dedeleri de PKK terörü kurbanı. Kız kardeşlerin babası Hüsam Olgaç’ın babası Mehmet Olgaç’ın, 1987 yılında PKK’lı teröristlerin yola döşediği bir bombanın patlaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Öldürülen Nurcan Olgaç ile ağır yaralanan kız kardeşi Gülcan Olgaç anne tarafından, BDP’li Siirt Belediye Başkanı ve eski DEP Milletvekili Selim Sadak’ın yeğenleri. Sadak’ın yeğenlerinden Nurcan’ın cenazesi Siirt’te defnedilirken, saldırıda ağır yaralanan ve bir ayağını kaybettiği belirtilen Gülcan ise Skorsky helikopterle kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaşam mücadelesi veriyor. Yine saldırıda ölen ve bir süpermarkette güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen Kevser Çekin, BDP’li Siirt belediye meclis üyesi Abdüllatif Çekin’in yeğeni. Halen Siirt’te cenaze evinde taziyeleri kabul eden Sadak, Siirt’te herkesin olaydan dolayı şaşkın olduğunu ifade ederek, “Sebebi ne olursa bu saldırı sorgulanması gereken bir olay. Siirt’te herkesin kafası karışık. Karanlık bir olaya benziyor. Çok nahoş bir saldırıdır. Siirt’te herkes çok üzgün. Genç kızlar, hiçbir şekilde hedefte olmaması gereken insanlar. Her yönü ile bu olayın üzerinde durulması ve ortaya çıkarılması gerekir” diye konuştu

NURCAN ÖLDÜ GÜLCAN YARALI

PKK’lıların saldırısında hayatını kaybeden Nurcan Olgaç ile ağır yaralanan kardeşi Gülcan’ın, BDP’nin şahin kanadından Selim Sadak’ın da yeğeni olduğu anlaşıldı.

Kevser’i vuran PKK’lı amcasının arkadaşı

SİİRT’TE araçlarını gasp etmek isteyen teröristlere direnip kaçmak isteyince roketatarla vurularak katledilen genç kızlara yönelik saldırının ayrıntıları netleşiyor. Saldırının ardından ölü ele geçirilen teröristin Erdal kod isimli 1979 Siirt Eruh doğumlu Mehmet Emin Sevilgen olduğu belirlendi. Sevilgen’in saldırıda yaşamını yitiren Kevser Çekin’in BDP yöneticisi amcası Abdullatif Çekin ile birlikte 2004 yılında DEHAP Siirt İl örgütü olarak “Abdullah Öcalan’a özgürlük” kampanyasında birlikte çalıştıkları ortaya çıktı.

PKK’nın Gabar sorumlusu

Ağrı Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde öğrenim görürken 2004 yılında örgüte katıldığı anlaşılan Mehmet Emin Sevilgen hakkında o dönem babası Mehmet Sevilgen’in Cumhuriyet Başsavcılığı’na kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Terörle Mücadele polisinin kayıtlarında Sevilgen’in 2010 Kasım ayından itibaren Gabar bölgesi Ciraf kırsalı sorumlu yardımcısı olarak gözüktüğü bildirildi. Terörist Sevilgen’in üstünden, iki el bombası, kaleşnikof tüfek ile iki adet şarjör, dürbün ve 20 TL para çıktığı öğrenildi. İtirafçılara göre de, 2004 yılından 2010 yılına kadar sözde Botan Eyalati kırsalında bulunduğu belirlenen Sevilgen’in Kandil’in talimatıyla Kasım ayından itibaren Gabar bölge sorumluluğuna getirildiği tespit edildi.

Üstlenmese de, Siirt halkı ‘saldırı PKK’nın işi’ diyor

SİİRT’TE bir otomobile düzenlenen saldırı sonucu 4 genç kadının öldüğü, 2’sinin ise ağır yaralandığı eylemi henüz herhangi bir terör örgütü üstlenmedi. Aynı gün Ankara’da yaşanan patlamayı üstlenmeyen PKK’dan Siirt eylemi ile ilgili ise henüz bir açıklama gelmedi. Saldırıda bir kızını kaybeden diğer kızı da ağır yaralanan Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüssam Olgaç, eylemin örgüt tarafından işlendiğine inandıklarını ve bu konuda herhangi bir şüphelerinin olmadığını söyledi. Saldırı olayını hastanede öğrendiğini kaydeden Olgaç şunları söyledi: “Bir yakanımızın yaralandığı bahanesiyle bizi hastaneye çağırdıklarında olayı öğrendik. Konuşmaya dahi takatimiz yok. Bu kanın durması gerekiyor artık. Benden açıklama istiyorsunuz. Bu masumların, gencecik insanların öldürülmesinin açıklaması olabilir mi? Hangi sözle içimizdeki yangını tarif edebiliriz. Ciğerimiz yandı, bu kan durdurulsun.”

star

 

Post Author: SerGe

Leave a Reply