Aslan Arena’da puan vermedi

Galatasaray: 2 – Eskişehirspor: 0

 

26.09.2011 – 21:55
 

 

Spor Toto Süper Lig’in 4. hafta son maçında Galatasaray konuk ettiği Eskişehirspor’u Gökhan Zan ve Melo’nun attığı gollerle 2 – 0 yenerek puanını 7’ye çıkardı ve altıncı sıraya yükseldi.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Tolga Özkalfa, Ali Saygın Öğel, Volkan Narinç

Galatasaray: Aykut, Sabri, Ujfalusi, Gökhan Zan, Hakan Balta, Melo, Selçuk İnan, Engin Baytar, Kazım, Riera, Elmander

Eskişehirspor: Ivesa, Sezgin, Nadarevic, Diego, Dede, Koray, Kamara, Alper, Veysel, Erkan, Mehmet Yıldız

Goller: Dk. 23 Gökhan Zan, Dk. 52 Melo (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 18 Sabri, Dk. 42 Engin Baytar, Dk. 64 Selçuk, Dk. 84 Kazım (Galatasaray), Dk. 54 Diego, Dk. 64 Veysel (Eskişehirspor)

Spor Toto Süper Lig’in 4. hafta son maçında Galatasaray konuk ettiği Eskişehirspor karşısında ilk yarıyı Gökhan Zan’ın attığı golle 1 – 0 önde tamamladı.

Lige istediği gibi bir başlangıç yapamayan sarı – kırmızılılar, sezonun flaş takımlarından Eskişehirspor’la Türk Telekom Arena’da karşı karşıya geldi. Galatasaray’da Servet Çetin ve Eboue’nin sakatlığı sürerken, kaleci Muslera da kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemedi.

İMPARATOR’UN 200. LİG SINAVI

Eskişehirspor maçının Fatih Terim için ayrı bir önemi var. Bu karşılaşma, Terim’in sarı – kırmızılılar’ın başındaki 200. lig maçı. Başarılı teknik adam, bugüne kadar çıktığı 199 lig maçında 131 galibiyet alırken, 43 maçta 1 puana razı oldu, 25 karşılaşmada ise sahadan puansız ayrıldı. Terim, böylece yüzde 76.6’lık bir başarı yüzdesi yakaladı.

ARENA’NIN KONUĞU DERWALL

Samsunspor maçında Metin Oktay’la başlayan “Efsanelere Saygı Günleri”nin Eskişehirspor maçındaki konuğu sarı – kırmızılı kulübün efsane teknik adamı Jupp Derwall… Taraftarların en beğendiği uygulamalardan biri olan “Efsanelere Saygı Günleri”nin bu sezonki diğer konukları şunlar olacak: Ali Sami Yen, Turgay Şeren, Nihat Bekdik, Ulvi Yenal, Mehmet Leblebi, “Boduri” Vafiadis Nikolaos, Naci Özkaya, Eşfak Aykaç, Gündüz Kılıç, Bülent&Reha Eken, İsfendiyar Açıksöz, Suat Mamat, Coşkun Özarı, Cevat Prekazi, Hakan Şükür.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

6. dakikada Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Erkan Zengin sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, kaleci Aykut topu sektirdi, altıpas içinde ön direkte Kamara sert vurdu ama top savunmadan kornere çıktı.

23. dakikada Galatasaray Gökhan Zan’ın attığı gol ile 1-0 öne geçti. Bu dakikada Selçuk sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Gökhan Zan arka direkte yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu: 1 – 0.

34. dakikada Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada Koray sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Kamara arka direkte kafayı vurdu ve top direkten geri geldi. Dönen topa Mehmet Yıldız hamle yapınca maçın hakemi ofsayt kararı verdi. Karşılaşmanın ilk yarısıda Galatasaray’ın 1 – 0 üstünlüğünde sona erdi.

50. dakikada Selçuk’un derin pasında Elmander ceza sahası ön çizgisinde topla buluştu. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak defansa da çarparak üstten az farkla kornere çıktı.

52. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Selçuk’un sağ köşeden kullandığı kornerden gelen topu defans ceza sahası dışına çıkardı. Hakan Balta’nın ceza sahası dışından vurduğu sert şutta meşin yuvarlak önce defansa ardından da yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Altıpas içinde Melo meşin yuvarlağı tamamlayarak ağlara gönderdi: 2 – 0.

60. dakikada Eskişehirspor’dan Sezgin ceza sahası sağ çaprazında topla buluştu, uzak direğe yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takımında çabası gol getirmeyince mücadeleyi Galatasaray 2 – 0 kazanarak haftayı 3 puanla kapattı.

(CİHAN)

GALATASARAY-ESKİŞEHİRSPOR MAÇINDAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Eskişehirspor’u ağırlayan Galatasaray’ın tecrübeli çalıştırıcısı Fatih Terim, sarı-kırmızılı ekiple 200. lig maçına çıktı.

Galatasaray’ın başında 3. dönemini yaşayan Terim, Eskişehirspor maçıyla sarı-kırmızılı takımın başında ligdeki 200. karşılaşmasına ulaştı.

Galatasaray’da teknik direktörlük görevine ilk kez 1996-1997 sezonunda başlayan ve ligdeki ilk maçını 10 Ağustos 1996 tarihinde deplasmanda Vanspor’a karşı 2-1 kazanan Fatih Terim, futbolculuk döneminde kaptanlığını yaptığı, teknik adamlık döneminde de önemli başarılara imza attığı sarı-kırmızılı ekipte ikinci kez ”Dalya” dedi.

Terim, 1996-2000 yılları arasında 4 sezon geçirdiği Galatasaray’da 136 lig maçında takımını yönetirken, üst üste 4 lig şampiyonluğu kazanarak bir rekorun da sahibi oldu.

İkinci dönemine 2002-2003 sezonunda başlayan Terim, 2003-2004 sezonunun 26. haftasındaki Çaykur Rizespor maçının ardından görevinden ayrıldı ve bu döneminde ise 60 lig maçında yer aldı.

Bu sezon tekrar sarı-kırmızılı takımda teknik direktörlük koltuğuna oturan Terim, Eskişehirspor maçıyla 200. lig maçında yer almış oldu.

-KALE AYKUT’UN-

Kardemir Karabükspor maçında kırmızı kart gören Fernando Muslera’nın yerine kaleyi Aykut Erçetin korudu.

Terim, Eskişehirspor maçında kalede Aykut’a görev verirken, Ufuk Ceylan ise yedekler arasında yer aldı.

-TEK FORVETE GERİ DÖNÜLDÜ-

Fatih Terim, Kardemir Karabükspor maçında uyguladığı çift forvetli sistemden Eskişehirspor karşısında vazgeçti.

Johan Elmander ile Sercan Yıldırım’ı Kardemir Karabükspor maçında ilk 11’de sahaya süren Fatih Terim, Elmander’i Eskişehirspor karşısında oynatırken, Sercan ile Milan Baros’u ise yedek soyundurdu.

Terim, Engin Baytar’a ise Eskişehirspor maçında forma verdi ve bu oyuncu sarı-kırmızılı ekipte ilk kez ilk 11’de maça başlamış oldu.

Galatasaray’da kırmızı kart cezalısı Fernando Muslera ile sakatlıkları süren Servet Çetin ve Emmanuel Eboue kadroda ye alamadılar. Fatih Terim, Aydın Yılmaz, Ayhan Akman, Serkan Kurtuluş ve Semih Kaya’ya da forma şansı tanımadı.

-MAÇ JUPP DERWALL’E ADANDI-

Galatasaray takımının Eskişehirspor’la yaptığı karşılaşma, sarı-kırmızılı ekibin efsane Alman teknik adamı Jupp Derwall’e adandı.

Kulübün yeni uygulamasına göre, Türk Telekom Arena’daki her maç Galatasaray tarihinde kendisine özel yer edinmiş bir efsane isme adanırken, Eskişehirspor maçının adandığı isim ise Jupp Derwall oldu.

2011-12 sezonunda Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanacak tüm maçlarda devam edecek ”Efsanelere Saygı Günleri” organizasyonunda Jupp Derwall’in saha kenarına dev bir resmi asılırken, skorboarda da Derwall’in görüntülerine yer verildi.

Hayatını 2007 yılında kaybeden Galatasaray’ın efsane teknik direktörü, 1986–1987 sezonunu lider tamamlayarak 14 yıllık şampiyonluk hasretine son veren takımın başında yer alarak, sarı-kırmızılı ekibin tarihinde unutulmaz bir yere sahip oldu.

Ayrıca, statta taraftarlara Derwall maskeleri dağıtılırken, maç öncesi seremonisine futbolcularla birlikte katılan çocukların üzerlerinde ”Efsaneler Asla Unutulmaz” yazan özel tişörtler yer aldı.

Öte yandan, etkinlik kapsamında sarı-kırmızılı kulübün eski başkanlarından Ali Tanrıyar, Derwall’le 14 yıl aradan sonra şampiyonluk yaşayan takımın kaptanı olan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Tanman’a bir plaket takdim etti.

-ALPASLAN DİKMEN UNUTULMADI-

Galatasaray taraftar grubu Ultraslan’ın kurucularından Alpaslan Dikmen, ölümünün 3. yıl dönümünde unutulmadı.

Bir trafik kazasında 27 Eylül 2008 tarihinde hayatını kaybeden Alpaslan Dikmen’in yarınki ölüm yıl dönümü öncesi taraftarlar, ”Alpaslan ölmedi, kalbimizde yaşıyor” yönünde tezahüratta bulundu.

Maç öncesi stat skorboardında, Alpaslan Dikmen için hazırlanan belgeselden bölümlere yer verildi.

-SKİBBE BU KEZ RAKİP-

Galatasaray’da 1998-99 sezonunda teknik direktörlük görevini üstlenen Skibbe, Eskişehirspor teknik direktörü olarak sarı-kırmızılı taraftarların karşısına çıktı.

Sarı-kırmızılı takımda başarısız bir dönem yaşayan ve sezonun 21. haftasında Kocaelispor’a Ali Sami Yen Stadı’nda 5-2 yenilmesinin ardından görevine son verilen Alman teknik adam, bu kez rakip olarak Galatasaray’ın karşısında yer aldı.

 

Post Author: FatihK

Leave a Reply