BDP’li Kaplan Bakan’a “Lan!” dedi..

BDP’nin ağır ve çirkin tahriklerinden birine de Hasip Kaplan imza attı. Hayati Yazıcı’nın “Ya yemin ederler ya azil süreci başlar” açıklamasına “Sana ne lan!” cevabını veren Kaplan, KCK tutuklamaları dolayısıyla Başbakan’a da meydan okudu: Gücünüz yetiyorsa gelin beni de alın!

 

Kaplan’dan Yazıcı’ya: Sana ne lan!

BDP Grup Başkan Vekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın BDP’lilerin 1 Ekim’de Meclis’e gelmelerini isteyerek, “Milletvekilleri olarak ya vekaleti yerine getirirsin ya da istifa eder çekilirsin. Ya da hukukun gereği işler azil süreci başlar” açıklamasına tepki gösterdi. Bakan Yazıcı için ağır sözler sarf eden Kaplan, şunları söyledi: “Ben de buradan bakana sesleniyorum. Sana ne lan! Sen kim oluyorsun? Sana mı soracağız Meclis’e girip girmeyeceğimizi.” Konuşmasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Kaplan, “Bu halkın iradesi ile seçilen milletvekillerini hapiste bıraktınız. Belediye başkanlarını yakalayıp cezaevine gönderdiniz. Şu anda Şırnak’ta seçilmiş olarak sadece ben kaldım. Gelin beni alın da kimse kalmasın” dedi.

Başbakan’a da yüklendi

Terörist örgüt PKK’nın şehir uzantısı olan KCK’ya destek verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan BDP’lilere arka çıkan Kaplan konuşmasını şöyle tamamladı: “Şırnak’ta yüzde 80 oy alan partimize operasyon düzenleniyor sonra Başbakan Amerika’da konuşuyor, diyor ki PKK silahı bıraksın ben de operasyonları durduracağım. Sen Başbakan olarak PKK silahı bıraksın diyorsun. Peki belediye başkanlarının, il genel meclis üyelerinin, belediye meclis üyelerinin parti başkanlarımın elinde silah mı var ki operasyon düzenletiyorsun.”

 

Post Author: SerGe

Leave a Reply