İri medyanın DHKP-C aşkı

Hürriyet gibi gazetelerin “Bu bankart için 601 gün yattı” diyerek, masum göstermeye çalıştığı Berna Yılmaz’ın gerçek yüzü gözler önüne serildi

 

Doğan Grubu gazetesi Hürriyet, DHKP/C’yi terör örgütü saymıyor. DHKP/C’ye bir türlü “terör örgütü” demeyen Hürriyet, bu ay içinde yayınladığı “Selanik’te ölen Türk DHKP/C’li” ve “Bu pankart için 601 gün yattılar” başlıklı haberlerinde de aynı tavrını sürdürdü. 

Hürriyet’in, 14 Mart 2010 tarihinde, Başbakan Erdoğan’ı Roman Çalıştayı’nda konuşurken açtığı “parasız eğitim istiyoruz, alacağız” pankartı ile protesto ettiği için 601 gün yattığını ileri sürdüğü Berna Yılmaz’ın suçunun “Erdoğan’ı protesto etmesi değil, parasız eğitim kampanyası adı altında terör örgütünün propagandasını yapmak ve DHKP/C terör örgütüne üye olması” olduğu öğrenildi. Ve Yılmaz, DHKP/C terör örgütü adına protesto eylemi gerçekleştirdiği gerekçesiyle yakalanmış. Hürriyet ise olayı 7 Ekim günü 1. sayfadan “Bu pankart için 601 gün yattılar” ajitasyonu ile gündeme taşıdı. Haberde DHKP/C terör örgütünün adı hiç geçmezken, Yılmaz sanki sadece Başbakanı protesto ettiği için tutuklanmış gibi bir izlenim verilmeye çalışıldı.

İŞTE O BERNA YILMAZ’IN SİCİLİ

DHKP/C terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Berna Yılmaz’ın daha önceki yıllarda da terör örgütü DHKP-C’nin hemen hemen tüm eylemlerinde boy gösterdiği saptandı. Yılmaz hakkında sayısız işlem yapılmış.

ONLARDAN SADECE BAZILARI ŞÖYLE:

DHKP/C terör örgütünün legal yapılanması Haklar Ve Özgürlükler Cephesi tarafından Ankara’da gerçekleştirilen ”Ortak Düşman Amerika” adlı protesto eylemi nedeniyle 28 Ocak 2008’de gözaltına alınarak serbest bırakıldı. DHKP/C terör örgütünün gençlik yapılanması Gençlik federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen YÖK’ü protesto eyleminde memura mukavemet suçundan 4 Kasım 2009 tarihinde gözaltına alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YOK YOK

Berna Yılmaz 26 Ağustos 2009’da Ankara’da 1 ay süreyle yayın durdurulması kararı verilen terör örgütü DHKP/C’nin yayın organı Emperyalizme Ve Oligarşiye Karşı Yürüyüş Dergisi’nin 13. sayısını satarken yakalanarak gözaltına alındı. 8 Mart 2008 günü Dünya Kadınlar günü nedeni ile DHKP/C terör örgütü tarafından organize edilen mitingde DHKP/C terör örgütü yanlısı slogan attığı gerekçesiyle gözaltına alındı. DHKP/C terör örgütü yapılanması Halk cephesi tarafından 14 ocak 2010’da Edirne’deki DHKP/C yanlılarının tutuklanmasını protesto kapsamında İstanbul’da imza kampanyası eylemine katıldı.

TERÖRİSTİN MEZARINDA

Berna Yılmaz, 2003 yılında güvenlik güçleri ile girdiği çatışma neticesinde öldürülen DHKP/C terör örgütü üyesi Gökçe Şahin’in Ankara’daki mezarında 23 aralık 2009 günü yapılan anma törenine katıldı. Berna Yılmaz,10 Ekim 2009’da DEV-GENÇ’in 40. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen eylemde DHKP-C terör örgütünü simgeleyen kırmızı bayrağı taşıdı. Berna Yılmaz 16 Eylül 2009’da sol terör örgütleri ve STK’lar tarafından cezaevinde yatmakta iken kansere yakalanan Güler Zere’ye Özgürlük konulu düzenlenen basın açıklamasına katıldı.

BDP VE CHP DESTEK VERDİ 

Hürriyet’in bu şekilde masum göstermeye çalıştığı DHKP-C üyesi Yılmaz’a duruşmalarına katılarak destek veren isimler arasında BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya ile CHP’li Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi, Alaattin Yüksel ve avukat Turgut Kazan ile Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen’in de yer alması ayrıca dikkat çekiyor.

Post Author: SerGe

Leave a Reply