Boşanmak üzere mahkemelik olan Şahnaz Çakıralp ile Prof. Dr. Murat Öncel arasındaki söz düellosu sürüyor.
Son olarak Çakıralp’in avukatının “YÖK’ten araştırma yaptık. Profesör bile olmadığı ortaya çıktı” açıklamasına Öncel’in yanıtı gecikmedi: “Bu iddialar çok komik. O avukat tükürdüğünü yalayacak.”
Murat Öncel, geçtiğimiz mayıs ayında evlendiği Şahnaz Çakıralp ve avukatı tarafından kendisine günlerdir çamur atıldığını ve işini gücünü bırakıp bu çamurları temizlemeye çalıştığını söyledi. “Ben buralara tırnaklarımla geldim. Branşımın en iyi doktorlarından biriyim, yurtdışında birçok ödül aldım” diyen Öncel, bir an önce eski hayatına dönmek istediğini dile getirdi.
İşini gücünü bırakıp kendisine atılan çamurları temizlemeye çalıştığını söyleyen Öncel, şu açıklamayı yaptı: “Açıkçası Şahnaz Hanım’ın neden böyle bir şey yaptığını anlamış değilim. Cevaplarımı gazeteler aracılığıyla vermeyi tercih etmem normalde, bu dünya bana göre değil. Bu tarz diyalogları bilmiyor, tercih etmiyorum. Mütevazı yaşayan bir adamımım ve bir an önce eski hayatıma dönmek istiyorum. Ancak bana karşı bir haftadır yürütülen bir karalama kampanyası var. Sözler hakarete varınca cevap vermek zorunda kalıyorum. Ciklet gibi çiğnenmek istemiyorum.”
Neden mahkemeye başvurmuyor
Öncel, hakkını mahkemede arayacağını sözlerine ekledi: “Bir insan diğerinden rahatsızsa gider yasalara başvurur. Hukuk devletinde yaşıyoruz sonuçta… Ben işte o yüzden susuyorum. Konuşma hakkımı mahkemede kullanacağım. O zamana kadar daha neler uyduracaklar, çok merak ediyorum. Bir de benden para almadığını söylemiş kendisi… Bunları söylemek bana ayıp geliyor ama o da doğru değil.”
Tükürdüğünü yalayacak
Prof. Dr. Murat Öncel, kendisinin profesör olmadığını iddia eden Şahnaz Çakıralp’in avukatının da tükürdüğünü yalayacağını söyledi: “Bu iddialar çok komik. Kendilerine profesörlük belgemi yollayacağım. O avukat da tükürdüğünü yalalacak. Bütün iddialarla ilgili tekzip yayınlanacak. İnsanlar bir sınav neticesinde doçent olur. Beş yıl geçtikten sonra profesör olmak için müracaat edilir. Ama bunun için YÖK’e değil üniversitelere müracaat edersiniz. Ben Yeditepe Üniversitesi’ne müracaat ettim mesela… O üniversite sizin belgelerinizi jüriye gönderir, değerlendirme yapılır, ondan sonra profesör olabilirsiniz. O üniversitede iki yıl hizmet etme zorunluluğunuz var, ondan sonra da ömür boyu unvanınızı alırsınız.”