Suriye’den Türkiye’ye 1000 kişilik akın

Reuters’a konuşan bir Türk yetkilinin son 24 saatte sınırdan 1000 kişinin geçtiğini söylediği bildirildi. 1 generalin daha Türkiye’ye sığındığı açıklandı

Suriye’deki şiddet olaylarından kaçanlar,Türkiye’ye sığınıyor. Son olarak Suriye’den kaçan 202 kişi, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık köyü sınırındanTürkiye’ye geçti.

Bir Türkyetkilinin, son 24saatteyaklaşık1000Suriyelinin sınırdan geçerekTürkiye’ye sığındığı bilgisi ulaştı.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 1 general dahaTürkiye’ye sığındı.

Bu yeni kaçışlaTürkiye’ye sığınan general sayısı 7’ye yükseldi.

BakanlıkTürkiye’deki toplam sığınmacı sayısının 14 bin 700 olduğunu, bunların 14 bin 200’ünün Hatay’daki kamplarda olduğunu bildirdi.

Suriye’deki olayların şiddetini arttırmasıyla artan sığınma taleplerini karşılamak için, ilk çadır kentin 1 Mayıs 2011’de kurulduğu Hatay’da, o günden buyana toplam 6 çadır kent kuruldu. Son yaşanan şiddet olaylarıyla başlayan yeni göç dalgası ise, halihazırdakiçadırları da yetersiz hale getirdi.Yetkililer, sığınmacıları yerleştirmek için Hatay’daki çadır kentlerin içine ek çadırlar kurmaya başladı.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki HacKonaklamaMerkezi’ndeki çadır kentin içerisine yeni kurulan ek çadırların ilk misafirleri de dünakşamsaatlerindegeldi. Suriye’deki olaylardan kaçan 202 kişi, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık köyü sınırındanTürkiye’ye geçti.

Buradan Türk askerleri tarafındanminibüslerlealınan çoğukadınveçocuklardanoluşan 202 kişi, HacKonaklamaMerkezi’nde yeni kurulan ek çadırlara yerleştirildi.

“ÇATIŞMALAR İDLİP VE HALEP KENTLERİNE DE SIÇRADI”

Öte yandan, Suriye’de Esad yanlısı ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki çatışmalar her geçen gün şiddetini arttırıyor. Çatışmaların, Türkiye sınırına yakın kentlerde şiddetini arttırarak sürdüğünü belirten yerel kaynaklar, olayların hiç yaşanmadığı İdlip ve Halep kentlerinde de Mart ayı içerisinde şiddetli çatışmalar yaşandığını, Esad yanlısı ordu birliklerinin İdlip ve Halep kentlerine tank, top ve ağır makineli silahlarla saldırdığını ve zaman zaman hava saldırısı düzenlediğini iddia ettiler.

Post Author: SerGe

Leave a Reply