MERSİN 5. ULUSLARARASI GIDA, GIDA TEKNOLOJİLERİ ve PAKETLEME FUARI

Mersin 5. Uluslararası Gıda,Gıda Teknolojileri Ve Paketleme Fuarında VAROL Süt Ve Süt Ürünleri de Kaliteli Ürünleri İle Fuar Standında Bu Yıl Yerlerini Aldılar. Gıda Sektörünün Önemli Buluşma Noktalarından Biri Olacak…
Yaşanan küresel krizin tüm olumsuzluklarına rağmen, 2010 yılında düzenlediğimiz Mersin 4. Gıda Fuarı’na, 39’uu yabancı firmaların Türkiye temsilcisi olan toplam 179 firma katıldı. 6.000 m² alanda gerçekleştirilen fuarı 11 ülkeden 150 ve 22 ilden gelen 18.850 profesyonel olmak üzere 25.550 ziyaretçi gezdi.

Fuar sonrası uygulanan anketten alınan sonuçlara göre katılımcı firmaların % 58’i fuarda hedeflerine ulaştığını, % 48’i yurtdışından gelen ziyaretçilerle başarılı iş görüşmesi yaptığını, % 87’si 2011 yılında tekrar fuara katılacaklarını belirtti. Katılımcıların % 79’u organizasyonu başarılı bulduğunu söyledi.

GAP ve Orta Doğu’nun Dünyaya Açılan Kapısı: Mersin
Mersin ekonomisi; ticaret, sanayi, tarım, lojistik, üniversite ve iç turizmin bir arada geliştiği çok odaklı bir ekonomidir. Türkiye’nin en büyük ve uluslararası bir limana sahip olması, otoban ile hızlı kara ulaşım olanağı ve bünyesinde 491 firmanın yer aldığı gelişmiş “Serbest Bölge” faaliyetleri Mersin’i; dünyanın önde gelen bölgesel kalkınma projelerinden biri olan GAP’ın (Güneydoğu Anadolu Projesi) ve başta komşularımız Irak, Suriye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İran olmak üzere tüm Orta Doğu’nun Doğu Akdeniz’den dünyaya açılan kapısı konumuna getirmiştir.

Kara, hava, deniz ve demir yolu ile her türlü ulaşım ağına sahip olan Mersin; ticaret yollarının bu etkin kullanımıyla birlikte, Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya, Rusya’dan Orta Asya Cumhuriyetleri’ne kadar çok geniş bir coğrafyanın merkezinde yer almaktadır.

Sahip olunan avantajlar bölgenin ihracatına güç kattığı gibi, yabancı yatırımcılar için de Mersin’i çok cazip bir konuma yükseltmiştir.

Ülkemiz Bakliyat İhracatının %90’ı Mersin Üzerinden Yapılmaktadır
Bakliyat ürünlerinin işlenmesine dayalı sanayinin yaklaşık yüzde 70’i Mersin’de kuruludur. Mersin dışında kurulan işleme tesisleri ise işleyecekleri ürünleri büyük ölçüde Mersin piyasasından temin etmektedirler. Ülkemiz bakliyat ihracatının %90’ı Mersin üzerinden yapılmaktadır.

Dünya bakliyat piyasalarını iyi bilen ihracatçılar da Mersin’i üretim ve dış ticaret alanı olarak seçmişlerdir. Mersin, uluslararası bakliyat piyasalarında ve kuruluşlarında saygın bir yere sahiptir. Dünya Bakliyat Birliği’nde, ülkemizi Mersin’li bakliyatçılar temsil etmektedirler.

Yer :Yenişehir Fuar Merkezi.

Haber: www.gurbetteyim.com

Post Author: SerGe

Leave a Reply