Hamileyim diye 9 ay eşini kandırdı

Bursa’da doğum yaptıktan sonra bebeğinin kaçırıldığını iddia edenkadınortalığı karıştırdı. Hastanede yapılan tüm aramalara rağmenkadınaait bebek bulunmazken, kaydına da rastlanmadı. Eşiyle beraber polismerkezinegiden genç kadın, sonunda suçunu itiraf etti: “Kocam çok çocuk istiyordu, çocuğumuz olmadığı gerekçesiyle benden ayrılmasından korktum, bu sebeple yalan söylemek zorunda kaldım.” Genç kadın ‘suç uydurmak’ iddiasıyla polise ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Yıldırım ilçesinde ikamet eden F.Y. (26) ve A.Y. çifti çocuklarının olması için 5 yıl tedavi gördü. Yaklaşık 8 aydır eşine hamile olduğunu söylediği ileri sürülen F.Y. kocası A.Y. ile birlikte doğum için Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti.

F.Y., eşi otoparkta aracını park etmeye çalışırken hastaneye girdi. Aracını otoparka bırakan A.Y. yaklaşık 45 dakika boyunca eşini aradı. Eşinin kendisini cep telefonuyla aradığını gören genç adam, “Ben doğum yaptım. Hastaneden çıkıp eve gidiyorum. Bebek rahatsızlandı. Ambulansla Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne kaldırıyorlar.” şeklindeki mesajıyla büyük şok yaşadı. Telefonla eşini arayan genç adama bu kez başka bir kadın, “Eşiniz çok rahatsızlandı.” şeklinde karşılık verdi.

POLİS VE HASTANE KARIŞTI

Bir süre sonra eşiyle hastanede buluşan F.Y. bebeğinin tanımadığı birisi tarafından kaçırıldığını söyledi. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu iddia karşısında hareketli anlar yaşadı. Polise çelişkili ifadeler veren genç kadın sonunda suçunu itiraf etti. En son geçtiğimiz mayıs ayında hastanede muayene olduğu ve gebelik testinin negatif çıktığı öğrenilen F.Y. Ertuğrulgazi Polis Merkezi’ne götürüldü.

İfadesinde uzun süredir çocuk sahibi olmak için tedavi gördüklerini anlatan F.Y., eşinin çocuğunun olmasını çok istediğini kaydetti. Genç kadın, “Eşimin yakınlarının çocuk sahibi olamadığımız için beni kocamdan ayıracaklarını düşündüm. Yalan söylemek zorunda kaldım.” dedi. ‘Suç uydurmak’ iddiasıyla hakkında işlem yapılan genç kadın ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Post Author: SerGe

Leave a Reply