4 çocuk annesi faciayı önledi

4 çocuk annesi Hatice Belgin, bayram alışverişi için gittiği mağazanın önünde, çocuklarını korumak için ‘canlı bomba’nın üzerine atladı!

 

AYDIN ARIK / BİNGÖL (AHT)

Bingöl’de önceki gün saat 13.15 sıralarında AK Parti il binasının da bulunduğu Genç Caddesi’nde canlı bombanın üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu ölen Hatice Belgin (37) ile Mehmet Çibuk, Bingöl’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

21 kişinin de yaralandığı hain saldırının ardından Hatice Belgin ile Mehmet Çibuk’un cenazeleri Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Bingöl’e gönderildi. Hatice Belgin’in cenazesi, sabah erken saatlerde Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Fatih Camii’ne getirildi.

TABUTUNU BAKAN TAŞIDI
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay’ın da katılımıyla Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Hatice Belgin’in cenazesi Genç yolunda bulunan Şeyh Ahmet Mezarlığı’na götürüldü. Belgin’in tabutu Kalkınma Bakanı Yılmaz, Vali Güvençer ve aile bireyleri tarafından omuzlara alınarak mezarlığa kadar taşındı ve gözyaşları arasında defnedildi. Cenaze töreninde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Belgin’in gözyaşlarına boğulan kız kardeşleri, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Belgin’in eşi Kadir Belgin ve olay sırasında annesi ve kardeşleriyle birlikte bayram alışverişine gitmeyip arkadaşlarıyla kaldığı için kurtulan oğlu İbrahim’in metanetli duruşu dikkat çekti. Güçlükle ayakta duran Kadir Belgin, daha sonra Fatih Camii’nde kurulan taziye evine giderek taziyeleri kabul etti. Görgü tanıklarının anlatımına göre Kurban Bayramı öncesinde 3 çocuğuyla alışverişe çıkan Hatice Belgin, çocuk giyim ve oyuncakların satıldığı mağazanın önünde canlı bombayı son anda fark etti ve çocuklarını korumak için kendini üzerine attı. Yanında bulunan oğlu Veysel ise üzerinde canlı bomba bulunan kadınla tartıştığını zannettiği annesini çekmeye çalıştığı esnada patlamanın gerçekleştiği belirtildi.

Belgin’in ölüm haberinin henüz verilmediği öğrenilen, Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren kızlarından birinin de yakınlarına olayı bu şekilde anlattığı öne sürüldü. Yaralılardan 16 yaşındaki Veysel Belgin’in, Bingöl Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisine devam edildiği ve hayati tehlikesinin sürdüğü, kızları Ceylan (14) ve Hazal’ın (11) ise durumunun iyi olduğu belirtildi. Çocukları hastanede ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ceylan ve Hazal ile bir süre sohbet ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

‘BİRÇOK İNSANI KURTARDI’ Patlamaya ilişkin Vali Mustafa Hakan Güvençer’den bilgi alan Bakan Yılmaz, muhtemelen Hatice Belgin’in hayatını kaybederken birçok insanın da hayatını kurtardığını belirterek, şunları söyledi:

“Henüz o konu araştırılıyor. Fakat muhtemelen vefat eden bu bayan birçok insanın hayatını kurtardı. Yani canlı bomba ile artık bir çarpışma da olabilir veya başka bir hadise de olabilir, bu araştırma bitince ortaya çıkacak.’’

Hain saldırının diğer kurbanı Mehmet Çibuk (55) gece geç saatlerde Düzağaç Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler saldırıda hayatını kaybeden Çibuk’un ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babası olan ve çevresinde “Dayı Meho” olarak anılan Çibuk’un, bir süre önce kızını nişanladığı, düğün hazırlıkları ile ilgilendiği belirtildi.

Post Author: SerGe

Leave a Reply