İsrail’in gözü şimdi de Kıbrıs’ta

Filistinlilere kan kusturan siyonist İsrail, şimdi de Kıbrıs’a göz dikti. 63 yıldır işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanlara ait tarihi eserleri buldozerlerle yıkan, Mecid-i Aksa’yı çökertmek için tüneller kazan siyonistler, Kıbrıs’taki “Yahudi toplama kamplarının” korunmasını istiyor

 

Siyonist İsrail şimdi de Kıbrıs’a göz dikti. 1948 yılından beri işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanlara ait tarihi eserleri buldozerlerle yıkan, Mecid-i Aksa’yı çökertmek için altına tüneller kazan İsrail, Kıbrıs’taki “Yahudi toplama kamplarının” korunmasını istiyor.

YAHUDİ PROF: “KIBRIS’TA YAHUDİ ANITI DİKİLSİN”

Geçtiğimiz günlerde Rum kesimindeki Kıbrıs Üniversitesi’nde “Kıbrıs’taki Yahudi Toplama Kampları: Yaşayan Bir Görgü Tanığının Anıları” konulu konferans veren İsrailli Prof. Emanuel Gutmann, 1946-1949 yılları arasında Kıbrıs’ta kalan Yahudiler için “Yahudi anıtı” dikilmesini istedi. İkinci Dünya Savaşı sonrası siyonist işgal planı çerçevesinde Filistin topraklarına gitmek isteyen 52 bin Yahudinin 3 yıl boyunca Kıbrıs’ta kamplarda kaldığını ifade eden Gutmann, adada Yahudi kamplarının kalıntılarının aradan geçen 62 yıl sonra tümüyle kaybolduğuna dikkat çekti. Tarih sayfalarında unutulmaya yüz tutmuş bu dönem için kampların olduğu yere bir anıt dikilmesi gerektiğini söyleyen Gutmann, bu konuda elinden geleni yapacağını söyledi. Geçtiğimiz ay adayı ziyaret eden İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’in de kamp bölgelerini gezdiği öğrenildi.

YAHUDİ-İNGİLİZ İTTİFAKI VE FİLİSTİN’İN İŞGALİ

Birinci Dünya Savaşı yıllarında 1916’da Ortadoğu’nun paylaşılması amacıyla İngiltere ve Fransa arasında imzalanan Sykes-Picot Anlaşması’yla Filistin toprakları savaş sonunda İngilizlerin eline geçti. İngilizler, 1918’den itibaren Filistin topraklarına hızla Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinden getirilen Yahudileri yerleştirmeye başladılar. İsrail devletinin ilanından önce iyice artan Yahudi göçü sürecinde tıka basa Yahudi dolu 39 gemi durdurularak yine İngiltere işgali altındaki Kıbrıs’a getirildi ve burada kurulan 9 kampa yerleştirildiler. 52 bin kişiyi bulan kamplardaki Yahudiler 1948’de İsrail’in ilanının ardından peyderpey işgal altındaki topraklara gönderildiler.

“MÜSLÜMANLAR GİDER, RUMLAR DA SATAR”

Kıbrıs, muharref Tevrat’a göre arzı mevud sınırları içinde yer alıyor. Bu nedenle yıllardır Kıbrıs’ta gözü olan Siyonistler Kıbrıs’ta gayrı menkul almaya özen gösteriyor. Kıbrıs’a yönelik Yahudi ilgisinin ilk somut örneği, Osmanlı’nın Kıbrıs’ı fethi sırasında görülür. 19. yüzyılın sonlarında İngiltere Başbakanlığı koltuğuna oturan Benjamin D’Israeli, çok sayıda Romanyalı Yahudi’nin Kıbrıs’a transfer edilmesini sağlamıştır. Ancak Kıbrıs’ın Yahudiler açısından taşıdığı önem, asıl olarak Siyonist hareketin ada üzerindeki talepleriyle ortaya çıkar. Siyasi siyonizmin kurucusu Theodor Herzl, Kıbrıs ile ilgili düşüncelerini siyonist hareketin finansörlerinden Lord Rothschild’e Temmuz 1902’de şöyle dile getirir: “Kıbrıs’ı düzene sokmalıyız ve bir gün İsrail’in üzerine gitmeliyiz ve kuvvetle almalıyız. Kıbrıs’tan Müslümanlar gider, Rumlar iyi bir fiyata topraklarını satar, Atina’ya veya Girit’e göç eder. Filistin Yahudiler için çok küçük, bu nedenle Filistin’e yakın bir yer sağlamamız gerekiyor. Filistin’e Kıbrıs ve El Arish de dahil edilmelidir.”

AKİT

Post Author: SerGe

Leave a Reply