Çankaya Köşkü’nde bir ilk yaşandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’u Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Gül, Büyük Şeref Kapısı’nın merdivenlerinde karşıladığı Berdimuhamedov’a, yoğun kar yağışı nedeniyle karşılama törenin Köşk’ün bahçesi yerine protokol girişinde yapılacağı bilgisini verdi.

İlk kez Çankaya Köşkü’nün içerisinde düzenlenen törende, ikiülkemilli marşlarının çalınmasının ardından Berdimuhamedov, tören kıtasını Türkçe ”Merhabaasker” diyerek selamladı.

Daha sonra Gül ve Berdimuhamedov merdivenlerde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdiler. Baş başa ve heyetler arasıgörüşmelerinardından Gül ve Berdimuhamedovortakbasın toplantısı düzenleyecekler. Gül, ayrıca Berdimuhamedov’a devlet nişanı takdim edecek.

İkiülkearasındadiplomatikilişkilerin kurulduğu 29 Şubat 1992tarihinin20. yıl dönümüne denk gelen ziyaret, Berdimuhamedov’un 12 Şubat’taki seçimlerde yeniden Devlet Başkanlığına seçilmesinin ardından gerçekleştirdiği ilk yurt dışıgezisiolması açısından da önem taşıyor.

AA

Post Author: SerGe

Leave a Reply